Αδρανοποιημένο Υδροχλωρικό Οξύ (HCl)

Γερμανικό προΙόν με Αδρανοποιημένο υδροχλωρικό οξύ (HCl). Περιέχει ειδικούς αδρανοποιητές για την μέγιστη προστασία των μετάλλων. Χρησιμοποιείται για λέβητες, εναλλάκτες, βραστήρες, συστήματα ψύξης κλπ. Δεν συνιστάται για ανοξείδωτα, γαλβανισμένες επιφάνειες, αλουμίνιο. Σε χαλκό και τα κράματα χαλκού πρέπει να γίνεται προηγουμένως δοκιμή.

Κωδικός: Scale Remover 107 Κατηγορία:

Σύνθεση καί ιδιότητες

 

Το Scale Remover 107 είναι ένα υγρό, ισχυρώς όξινο, αδρανοποιημένο προϊόν με βάση το πυκνό Υδροχλωρικό Οξύ.  Διαλύει γρήγορα όλες τις καθαλατώσεις πάρα πολύ καλά και έχει άριστες αντιδιαβρωτικές ιδιότητες χάρη στους ειδικούς αδρανοποιητές που περιέχει έναντι του σιδήρου, χυτοσιδήρου, χαλκό και ορείχαλκο.

 

Δεν συνιστάται για επιφάνειες εμαγιέ και γαλβανιζέ. Για ανοξείδωτες επιφάνειες χρησιμοποιείστε το “Safe Acid Powder”. Για αλουμίνιο χρησιμοποιείστε το “Safe Scale Remover”.

 

 

Περιοχές εφαρμογής

 

Το Scale Remover 107  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των καθαλατώσεων ανθρακικού ασβεστίου (πουρί), φωσφορικού ασβεστίου σε :

 

  • Ατμολέβητες
  • Πύργους ψύξης
  • Εναλλάκτες νερού
  • Συμπυκνωτές
  • Σερπαντίνες χαλκού (κατόπιν δοκιμής)
  • Πισίνες για πλακάκια και φίλτρα άμμου

 

Αποθέσεις πού αποτελούνται κυρίως από δυσδιάλυτα θειικά και πυριτικά άλατα δεν μπορούν να καθαρισθούν με το Scale Remover 107.

 

 

Τρόπος χρησιμοποίησης

 

Για την απομάκρυνση λεβητόλιθου και παρόμοιων επικαθήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Scale Remover 107  σε συγκεντρώσεις 10-20% στους 30 έως 45 ο C με ανακυκλοφορία ή  εμβάπτιση.

Ανάλογα με το βαθμό ρύπανσης των αντικειμένων μπορεί να χρειασθεί να επαναληφθεί η διεργασία καθαρισμού. Μετά τον καθαρισμό τα αντικείμενα ή οι εγκαταστάσεις πρέπει να ξεπλυθούν αμέσως με άφθονο νερό.

 

Τα σιδερένια αντικείμενα ή εγκαταστάσεις καλό θα είναι να ξεπλυθούν για λίγα λεπτά με το “Neutral Chem” ή με ένα αλκαλικό διάλυμα  (NaOH ή KOH 0,5-1%) για να αποφευχθούν οι διαβρώσεις.

 

Κατά τον καθαρισμό πρέπει να ελέγχεται το pH του διαλύματος. Το διάλυμα είναι ενεργό και έχει καθαριστική ικανότητα αν το pH είναι μικρότερο από 4.

Εάν υπάρχουν πολλές καθαλατώσεις, τότε το διάλυμα εξουδετερώνεται με αποτέλεσμα το pH να ξεπερνά την τιμή 4. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα του προιόντος δεν επαρκεί για την απομάκρυνση όλων των καθαλατώσεων.  Έτσι προστίθενται στο ίδιο διάλυμα νέα ποσότητα Scale Remover 107 και συνεχίζουμε την διαδικασία καθαρισμού.

 

Στο τέλος η συσκευή πρέπει να πλυθεί αμέσως με άφθονο νερό.

 

 

Προφυλάξεις

 

Το Scale Remover 107 είναι αδρανοποιημένο πυκνό υδροχλωρικό οξύ και για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την μεταφορά και αποθήκευση των δοχείων. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά την χρήση του (μάσκα, γάντια, φόρμα κλπ.).

 

 

Αποθήκευση

 

Αποθηκεύστε μακριά από αλκαλικά χημικά (καυστική σόδα, ασβέστη κλπ).

 

 

Συσκευασία

 

Δοχεία των 30 kg

 

 

Ασφάλεια 

 

Ζητήστε το Φύλλο Ασφαλείας (MSDS) το οποίο περιέχει όλες τις πληροφορίες για την ασφαλή διαχείριση του προϊόντος.

 

Ζήτηση Προσφοράς

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε μία προσφορά ή περισσότερες πληροφορίες για τo προϊόν.